În această perioadă au fost și alte persoane sau parteneri care au donat materiale sanitare aici și îi menționăm în rândurile următoare:

28 mai 2020 – Materiale de protecție și produse de igină donate de ARC România

O nouă donație de materiale de protecție și de produse de igienă a ajuns astăzi la Spitalul Rădăuți, mulțumită prietenilor de la Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) România.

Un întreg palet cu produse de igienă (detergent, săpun) pentru secțiile spitalului a fost recepționat astăzi. Voluntarii noștri au donat astăzi și 100 de combinezoane autoclavabile.

La această donație se adaugă și 500 de măști FFP2 și 52 de perechi de ochelari profesionali pentru cei aflați în linia întâi trimise tot de ARC România. Vă mulțumim din suflet și mulțumim voluntarilor care ne-au ajutat ca aceste produse să ajungă acolo unde este nevoie de ele: Dana HaiuraAlexandru Raducu IonesiAlex Gh și Matei Claudiu Balean.

4 mai 2020 – 3 termometre cu infraroșu donate de Asociația MagiCamp

Cine se trezește de dimineață începe săptămâna bine și ajunge departe. 🙂

Astăzi, voluntarii noștri au reușit să ajungă cu donații acolo unde este nevoie. Au vizitat Spitalul Rădăuți pentru a livra 3 termometre cu infraroșu, donate de asociația MagicCamp. Aceste termometre sunt de mare ajutor în procesul de triaj, întrucât nu e necesar contactul direct pentru măsurarea temperaturii.

Mulțumim, MagiCAMP!

29 aprilie 2020 – Transportul unui buz de alimente de la Banca de Alimente Roman pentru Centrul Social Maria Ward

Ieri după-amiază, un buz plin cu alimente de la Banca de Alimente Roman a sosit la Centrul Social Maria Ward. Transportul a fost asigurat gratuit de către Cojocar Mihai, IMPROMA SRL Frătăuții-Noi. Mulțumim mult, Mihai!

25 aprilie 2020 – Voluntari pentru realizarea pachetelor pentru persoanele vulnerabile la Centrul Social Maria Ward

“Voluntar” e mult mai mult decât un simplu cuvânt!

VOLUNTAR e acel OM care oferă cele mai prețioase resurse ale lui – timp și energie – pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie, fără a aștepta ceva în schimb.

Astăzi vrem să le mulțumim voluntarilor noștri, care ieri au muncit de la ora amiezii până mult după apusul soarelui. Au ajutat Centrul Social Maria Ward la pregătirea și distribuirea pachetelor cu alimente, produse de igienă și hăinuțe, către familiile nevoiașe din Bilca, Volovăț, Frătăuții Noi, Siret și Rădăuți.

Mulțumim, Matei Bălean, Nicoleta Iatec, Dorin Donisan, Gabriel Șuleap, Iuliana Simota! Voi ne arătați că se poate! Se poate să lași deoparte grijile pentru câteva ore și să fii alături de cei care chiar au nevoie. Se poate să lași deoparte frica dominantă din această perioadă și să alegi în schimb curajul și voința de a te implica.

24 aprilie 2020 – Donație de 2 calculatoare complet echipate prin implicarea domnului Mihai Papuc și Hard Power SRL Rădăuți

Pentru amenajarea secțiilor COVID de la Spitalul Vechi Rădăuți, am donat două calculatoare complet echipate, donate cu implicarea Asociației Rădăuțiul Civic (am achiziționat tastatură, mouse și 2 hard disk-uri SSD), companiei Hard Power Services SRL Rădăuți (care a donat monitoarele), domnilor Mihai Papuc (care a donat calculatoarele) și Bogdan Horodincă (care a asigurat montarea lor), în valoare totală de 1400 de lei.

24 aprilie 2020 – Haine de la GAL Urban Rădăuți pentru beneficiarii centrului Maria Ward

Vorba aceasta s-a adeverit ieri și pentru voluntarii noștri. Dana Haiura, împreună cu Matei Claudiu Bălean și o echipă de voluntari harnici au trecut pragul sediului asociației GAL Urban Rădăuți, au selectat și sortat haine pe care le-au distribuit celor care aveau nevoie: Centrul Social Maria Ward, familiilor din Fratauti ale căror case au ars înainte de Paște și familiei Bursuc din Rădăuți.

Dacă aveți hăinuțe curate și bune de care nu mai aveți nevoie, vă rugăm să le aduceți la sediul Gal Urban Rădăuți, ca să primească o a doua viață în garderoba altor persoane, care se vor bucura de ele. 🙂

Mulțumim, dragi voluntari și Asociatia GAL Urban Radauti!

23 aprilie 2020 – Alimente de bază pentru Căminul de bătrâni din Rădăuți

Nici bătrânii din căminul de la Rădăuți nu au fost uitați.
Azi, Alexandru Mihalache, împreună cu câțiva prieteni și Adriana Nicoleta Coroamă de la Arena Catering au donat azilului fructe, cozonaci, ouă de ciocolată, apă plată, dezinfectant, așternuturi și consumabile.

Mulțumim, Alexandru Mihalache și Adriana Nicoleta Coroamă pentru implicarea și eforturile depuse și sperăm cât mai multi cetățeni să vă urmeze exemplul.

17 aprilie 2020 – Măști și viziere primite de la Asociația MagiCamp și Asociația pentru Relații Comunitare

Demersurilor noastre de până acum s-au alăturat şi prietenii de la MagiCAMP cu 500 de măşti FFP2 şi Asociatia pentru Relatii Comunitare cu 400 de viziere şi 2000 de măşti.
Prin efortul voluntarilor noştri, am livrat pe parcursul zilei de ieri şi de astăzi, către:

🏥Spitalul Municipal Rădăuţi : 400 de măşti FFP2, 300 de viziere, 2000 de măşti simple, 2000 de mănuşi;

🚑 Substaţia de Ambulanță Rădăuți: 100 de măşti FFP2, 100 de viziere, 200 de măşti simple, 600 de mănuşi, 55 litri de biocid;

🚓 Poliția Municipiului: 200 de mănuşi, 200 de măşti simple,

🚔 Poliția Locală: 100 de mănuşi, 100 de măşti simple.

Mulțumim tuturor pentru implicare, efort şi dedicare!

Detalii aici: https://www.facebook.com/radautiulcivic/videos/520919258574134/

14 aprilie 2020 – Asigurarea transportului pentru alimente de bază pentru Centrul Social Maria Ward

O zi în care mulți oameni de bine au trimis donații către Centrul Social Maria Ward din Rădăuți.

1.5 tone de produse alimentare și produse de igienă au fost donate de Savcom Suceava. Ne bucurăm că am putut intermedia transportul și îi mulțumim lui Cojocar Mihai de la IMPROMA SRL Frătăuții Noi pentru că a răspuns prompt apelului nostru.

Tot astăzi a ajuns la Centrul Maria Ward o donație de dezinfectant și lenjerii, dar și produse proaspete de la o fermă din partea prietenilor de la Rotary Club Suceava Cetate. Îi felicităm pentru acest gest!

Nu în ultimul rând, Mihalache Alexandru și colegii săi de la Kaufland Rădăuți au demonstrat încă o dată că o comunitate unită este despre a nu lăsa pe nimeni în urmă.

Felicitări tuturor! Centrul Maria Ward a distribuit astăzi zeci de pachete pentru familii vulnerabile. Binele se face prin oameni, prin voi toți.

#MariaWard #Solidaritate

14 aprilie 2020 – Nebulizator pentru Ambulanța Dorohoi, donat de PEST EXPERT CONTROL

După obținerea unei donații de două nebulizatoare pentru substația Rădăuți, am fost contactați de alți oameni aflați în linia întâi, de data aceasta la Ambulanța Dorohoi, județul Botoșani.

Am contactat imediat furnizorul și am obținut o donație din partea companiei Pest Control Expert, cărora le mulțumim mult pentru gestul făcut. Nebulizatorul a ajuns la stația de Ambulanță din Dorohoi și este deja pus în funcțiune pentru dezinfecția de grad înalt a ambulanțelor și pentru a face ca locul de muncă al ambulanțierilor din Dorohoi să fie mai sigur.

În toată țara, societatea civilă a răspuns prompt nevoilor sistemului medical. Prietenii de la Zilele Nordului fac la fel pentru spitalele din județul Botoșani. Ne bucurăm că am putut fi de ajutor, binele nu cunoaște frontiere sau limite județene, ci e făcut de oameni, pentru oameni.

13 aprilie 2020 – alimente pentru Casa de tip familial Universul Copiilor din Rădăuți

Iepurașul de Paște a ajuns și la copiii de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți, de vizavi de Mănăstirea Bogdana, lucru posibil mulțumită domnului Mihalache Alexandru și echipei Kaufland Rădăuți.

Vă felicităm pentru acest gest și pentru faptul că ați adus un zâmbet acestor copii din sistemul de protecție socială în aceste vremuri grele. Dumnezeu să vă răsplătească!

10 aprilie 2020 – 50 de combinezoane donate de Asociația Viitorul Copiilor și domnul Romeo Negruț

50 de combinezoane au ajuns astăzi la substația de Ambulanță Rădăuți, oamenii care în aceste zile se află în linia întâi, fiind printre cei mai expuși. Ei sunt cei care transportă pacienții suspecți de COVID, intră în contact cu ei, petrec minute bune în preajma lor. Donația a fost posibilă mulțumită Asociației Viitorul Copiilor din București, cu implicarea domnului Romeo Negruț.

Fiecare efort din comunitate contează! Vă mulțumim tuturor!
În zilele trecute, asociația noastră a adus două nebulizatoare pentru stația de Ambulanță Rădăuți, cu implicarea Rotary Club Cetate Suceava, fiind astfel posibilă dezinfectarea ambulanțelor chiar la Rădăuți, acest lucru însemnând timp prețios câștigat pentru ambulanțieri și pentru pacienți.

8 aprilie 2020 – Două nebulizatoare pentru substația de Ambulanță Rădăuți

Aparatele au fost oferite de Club Rotary Suceava Cetate și le mulțumim pentru acest gest făcut pentru Rădăuți.

6 aprilie 2020 – 95 de combinezoane donate de Asociația Viitorul Copiilor și domnul Romeo Negruț

95 de combinezoane au ajuns astăzi la Spitalul Rădăuți. Cu ajutorul colegului Matei Balean, asociația noastră le-a livrat astăzi spitalului și ele vor ajunge la cele mai expuse secții: CPU triaj – 30 buc., Infecțioase (triaj, secție și compartiment COVID) – 40 buc., respectiv Radiologie – 25 buc.

Cele 95 de combinezoane au fost donate de Asociația Viitorul Copiilor din București, mulțumită implicării domnului Romeo Negrut. Fiecare efort individual contează în aceste zile, când în județul Suceava sunt aproape o treime din număr de cazuri COVID din țară.

30 martie 2020 – 5000 de mănuși donate de Dana Haiura, de la cabinetul său stomatologic

Primele livrări de materiale sanitare au ajuns în dimineața aceasta la Spitalul Rădăuți – 5000 de mănuși, prin efortul colegei noastre Dana Haiura, Asociația Rădăuțiul Civic. Continuăm să căutăm furnizori în toată țara și în străinătate, să aducem tot ce putem pentru a sprijini comunitatea și oamenii.

Stocurile se schimbă de la o zi la alta, iar consumurile sunt mari și materialele se găsesc greu.

E o mobilizare fără precedent. Până acum s-au strâns aproape 70.000 de lei și continuăm! Spitalul Rădăuți are nevoie în continuare de materiale și medicamente, iar ieri toată presa națională a scris despre asta.

Există și bugete publice, dar niciun buget nu putea să anticipeze aceste cheltuieli, iar situația răspândirii COVID este încă în creștere. Suntem alături de tot personalul medical aflat în linia întâi în aceste zile.

26 martie 2020 – 500 de combinezoane și 500 de mănuși donate de Asociația Tășuleasa Social

Campania noastră are primul rezultat!
Ieri, în timp ce pregăteam lansarea fondului de urgență pentru Rădăuți, una dintre colegele noastre a luat legătura cu Asociația Tășuleasa Social povestindu-le despre situația de la Rădăuți și din Suceava.

Tiberiu Ușeriu, ultramaratonistul român care a uimit o lume întreagă, n-a mai stat pe gânduri. Astăzi au ajuns la Rădăuți pachetele cu o donație de 500 de combinezoane și 500 de perechi de mănuși.

Aseară am lansat fondul de urgență pentru Rădăuți, e o mobilizare extraordinară, revenim în scurt timp cu un update, astăzi voluntarii noștri au stat toată ziua în telefoane cu posibili furnizori de materiale sanitare. Orice donație poate face o diferență, detalii aici: https://www.radautiulcivic.ro/sustine/