Donațiile Fondului de urgență Rădăuți

29 octombrie 2020 – Alte 4 concentratoare de oxigen donate Spitalului Rădăuți din Fondul de urgență

Din ultimele resurse ale Fondului de Urgență realizat din donațiile comunității locale și nu numai încă de la debutul pandemiei, colegele noastre Corina și Viviana au reușit să doneze astăzi către Spitalul Vechi încă 4 concentratoare de oxigen marca Philips, în valoare de 13.996 lei. Aceste 4 concentratoare se adaugă celor 14 deja donate către Spital.

Având în vedere numărul tot mai crescut de cazuri de infectare din ultima perioadă, sistemul medical este tot mai greu încercat, astfel că aceste concentratoare vin ca o gură de oxigen la propriu pentru pacienții care au nevoie.

Reamintim pe această cale că stă în puterea noastră să contribuim la diminuarea numărului de cazuri de infectare, prin respectarea regulilor impuse de autorități.

11 octombrie – Premiile „Susținem Performanța” pentru copii instituționalizați

”Cu toate restrictiile si dificultățile acestei perioade, copiii din cadrul sistemului de protecție, ca si copiii din comunitate, cresc, învață și socializează online, se adaptează din mers la restricții și măsuri impuse, trăiesc emoții și stări intense, au nevoie de prieteni și de mentori pentru a-și continua drumul.”

Așa începea mesajul primit de la DGASPC Suceava în luna august, astfel că am ales să fim alături de aceștia și la cea de a treia ediție a campaniei „Susținem performanța”, premiind 14 elevi cu performanțe la învățătură, arte și sport.

Ultimele 11 pachete cu câte trei cărți au ajuns pe 11 octombrie la copiii de la Așezământul Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți, ceilalți copii fiind premiați direct de DGASPC Suceava.

Ne bucurăm că am putut oferi și în acest an acces la cărți minunate, pline de aventuri fantastice și învățături, costul total celor 42 de cărți de 1040,42 lei fiind susținute din donațiile primite pentru Fondul de Urgență.

25 iunie 2020 – Donație de 400 de măști pentru Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi

Primele încercări serioase ale vieții sunt examenele. Emoțiile părinților și ale elevilor sunt parcă dublate în această perioadă de pandemie. Pe lângă stresul unei etape firești a vieții de adolescent, intervine acum și grija de a rămâne sănătos.

Să nu uite informațiile citite și protecția în fața virusului pot fi grijile unui tânăr în 2020, de aceea venim în sprijinul lor cu o donație de 400 de măști reutilizabile cu trei pliuri.
Donația a fost făcută către Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi.

Empatizăm cu noua generație și suntem convinși că ei vor deveni schimbarea de care am avea nevoie, tocmai pentru că trec prin aceste încercări neobișnuite.

10 iunie 2020 – Termometru cu infraroșu și materiale de protecție donate Centrului Social Maria Ward

Dacă nouă, adulților, nu ne-a fost ușor pe perioada stării de urgență și de alertă, vă imaginați cât de greu le-a fost copiilor, a căror rutină s-a schimbat brusc pentru o perioadă lungă de timp?

După săptămâni în care copiii s-au gândit cu dor la jocurile, poveștile, lecțiile de pictură sau origami, ieri, Centrul Social Maria Ward si-a redeschis porțile, reluând activitățile educative cu copiii.

Voluntarii noștri harnici au făcut o vizită Centrului, donând cele necesare pentru reluarea activității în condiții de siguranță: un termometru non-contact cu infraroșu, o pereche de mânere (ce pot fi deschise cu cotul) pentru ușa de la intrare, 5 sticle de dezinfectant de 500 ml si 5 sticle de dezinfectant de 1l, pentru igiena mâinilor.

Astfel, micuții se pot bucura din nou de jocuri și povești. 🙂

#copilarie #comunitate #voluntariat

4 iunie 2020 – Donație mânere inteligente pentru Spitalul Rădăuți

Astazi am donat spitalului din Radauti mânere pentru uși, care permit deschiderea ușilor cu cotul. Astfel, ușile nu se mai deschid cu mana – deci șansele de transmitere a virusului sunt mai mici. Domnul director Andronachi le-a și testat. Mânerele sunt realizate la imprimată 3D și producerea unei perechi durează 8 ore. Mulțumim lui I.M.G. pentru sprijin!
În România, mânerele sunt proiectate de Laitek Romania.

2 iunie – Donație de materiale sanitare pentru cabinetele stomatologice din zona Rădăuți

“Binele făcut nu se uită” spunea o vorbă din bătrâni.

Noi ne-am adus aminte de ea atunci când s-a decis că își pot relua activitatea cabinetele stomatologice.
Daca vă întrebați ce legătură au una cu alta, vă răspundem noi: atunci când s-a intrat în stare de urgență și nevoile de materiale sanitare ale Spitalului Rădăuți au crescut vertiginos, medicii stomatologi din zonă au donat spitalului echipamentul de protecție pe care îl aveau în cabinete.

Drept urmare, ni s-a părut un gest firesc să fim și noi aproape de ei, atunci când au redeschis cabinetele. În perioada 18 mai – 2 iunie, voluntarii noștri au vizitat medicii stomatologi din Rădăuți și din împrejurimi (Dornești, Voitinel, Satu Mare, Marginea, Horodnic de Sus, Arbore, Bilca, Gălănești, Vicovu de Jos și Straja) și au donat câte o cutie cu 50 de măști, două viziere și două perechi de ochelari per cabinet.

Împreună, avem grijă de cei vulnerabili, de medicii noștri și de comunitatea din care facem parte. O comunitate frumoasă, care știe să ajute când e nevoie.

Mulțumim, ARC România, pentru măști și ochelari! Mulțumim, Romeo Negruț, pentru viziere! Multumim, dragi voluntari: Alex, Matei Claudiu, Petru Cioată, Dana Haiura, Sabina Mironiuc!

14 mai 2020 – Alte 6 concentratoare de oxigen donate Spitalului Rădăuți din Fondul de urgență

Dragi prieteni,

Astăzi am dus la capăt un obiectiv major al Fondului de Urgență Rădăuți, am reușit ca din donațiile adunate să cumpărăm alte 7 concentratoare de oxigen pentru Spitalul Rădăuți, în valoare de 30.970 de lei. 6 din aceste concentratoare au fost achiziționate din Fondul de urgență Rădăuți, iar cel de al 7-lea a fost achiziționat de Alexandru Mihalache și prietenii săi care au răspuns apelului pentru comunitatea rădăuțeană.

Prin eforturile asociației și ale întregii comunități, am reușit să triplăm numărul de concentratoare de oxigen disponibile secțiilor de COVID de la Spitalul Rădăuți, acest număr ajungând acum la 21 de aparate, totul datorită donatorilor și voluntarilor care au pus cu toții umărul la acest efort.

Astăzi am primit mesaje de la personalul medical care ne-a mulțumit pentru că aceste aparate au ajuns la timp, fiind o gură de aer la propriu pentru cei peste 80 de pacienți COVID de la Rădăuți.

Cele 14 concentratoare de oxigen donate în total vor rămâne la aceste secții și după pandemie și ne bucurăm din suflet că bolnavii cu insuficiență respiratorie nu vor mai fi nevoiți să închirieze aparate de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru ca vindecarea lor să fie cât mai rapidă, ci le vor avea la dispoziție chiar pe acestea, donate de oamenii de bine din Rădăuți și de pretutindeni.

Vă mulțumim tuturor!

9 mai 2020 – Pachete pentru familii vulnerabile

Voluntarii noștri harnici nu se odihnesc nici în weekend. 🙂 Dacă majoritatea dintre noi își iau energia din cafea, ceai sau cola, ei își fac plinul de energie din zâmbetele oamenilor pe care îi ajută, dintr-o cută mai puțin pe fruntea unui om îngrijorat de ce o să pună mâine pe masă.

Bănuții obținuți de pe tricoul semnat de jucătorii echipei de fotbal FC Botoșani (tricou scos la licitație zilele trecute de Alexandru Mihalache) s-au transformat azi în alimente, dulciuri, fructe și apă. Acestea au fost livrate de către voluntari celor mai puțin norocoși. O familie cu cinci copii mici, două bătrânele greu încercate și o bătrânică ce suferă de cancer au răsuflat azi un pic mai ușurați de grija zilei de mâine. Și asta datorită oamenilor de bine care înțeleg că perioada de pandemie lovește mai puternic în cei fară ajutor și e de datoria noastră să le fim sprijin.

Mulțumim pentru tricou jucătorilor care au semnat si lui Cristi Bursuc!
Mulțumim Ionut Maistruc, câștigătorul licitației!
Mulțumim Dana Haiura și Alexandru Mihalache!

4 mai 2020 – Măști și mănuși donate Direcției de Asistență Socială Rădăuți și Căminului de Bătrâni

Cine se trezește de dimineață începe săptămâna bine și ajunge departe. 🙂

Astăzi, voluntarii noștri au ajuns și la Direcția de asistență socială, cu măști și cu mănuși pentru angajații de la cantină și cei care fac îngrijire la domiciliu, astfel încât și ei și beneficiarii serviciilor să fie mai în siguranță. Apoi au mai făcut o oprire la Azilul de bătrâni, care trece printr-o perioadă dificilă, pentru a dona 200 de măști și 200 de mănuși.

Împreună facem pași mici în fiecare zi, pentru a-i fi un pic mai bine comunității din care facem parte.

28 aprilie 2020 – 7 concentratoare de oxigen pentru secția COVID a Spitalului Rădăuți

7 concentratoare de oxigen au ajuns astăzi la bolnavii cu insuficiență respiratorie internați la secția COVID a spitalului Municipal Rădăuți – o gură de aer, la propriu și la figurat, pentru Spitalul Rădăuți, pentru personalul medical și pentru cei internați, ajunsă la momentul potrivit. La secția de pneumologie sunt internați aproximativ 50 de pacienți, iar la cea de infecțioase aproape 20.

Aparatele au costat 31.094 de lei și au fost achiziționate din fondul de urgență Rădăuți, datorită vouă, celor care ați crezut în această idee și în puterea societății civile. Fiecare leu din această campanie locală s-a întors în comunitate, în Rădăuți, atunci când era mai mare nevoie de el, iar prin această donație, numărul de concentratoare din spital aproape se dublează!

Pentru moment, personalul medical nu va mai trebui să mute aparatele de la un bolnav la altul și sperăm ca situația să se mențină așa. Vom încerca să achiziționăm alte 5 concentratoare de oxigen în perioada următoare, de aceea orice sprijin este de ajutor: https://www.radautiulcivic.ro/sustine.

Continuăm!

27 aprilie 2020 – 2000 de măști FFP2 pentru Spitalul Rădăuți

O donație mult așteptată, atât de voluntarii noștri, cât și de personalul aflat în linia întâi. 2.000 de măști profesionale FFP2 (KN95) în valoare de 35.700 de lei, echivalentul a 7.400 de euro au fost livrate astăzi Spitalului Municipal Rădăuți, din Fondul de Urgență Rădăuți, din donațiile fiecărei persoane care a contribuit la acest efort.

Următorul obiectiv este să achiziționăm concentratoare de oxigen, pentru bolnavii COVID internați la Spitalul Vechi. Am dat deja o comandă de 7 bucăți, în valoare de 30.000 de lei, cumpărând ceea ce am găsit pe stoc pentru că pacienții au nevoie de ele urgent, dar numărul e insuficient.

Sperăm să mai putem cumpăra încă măcar încă 5 bucăți pentru bolnavii de acolo, dar asta depinde doar de donațiile viitoare: https://www.radautiulcivic.ro/sustine/

Mulțumim voluntarilor care au făcut astăzi livrarea: Dana Haiura, Dana Cernăucean, Alex GhMatei Claudiu Balean, dar mai ales fiecărui donator care a făcut acest lucru posibil!

13 aprilie 2020 – Produse de igienă, lapte praf și scutece pentru Centrul Social Maria Ward

Am vorbit săptămâna trecută cu sora Felicitas despre situația de la Centrul Social Maria Ward și ne-a povestit despre numărul în creștere de familii vulnerabile, rămase fără venit, care îi solicită ajutorul. Am dat imediat o comandă pentru a acoperi urgențele și am încurajat-o să facă și un apel public. Ne bucurăm că în zilele trecute au răspuns mulți oameni de bine din comunitate.

Astăzi au sosit și ultimele produse din comanda de săptămâna trecută dată de Asociația Rădăuțiul Civic: detergent de vase, produse de igienă (șampon, săpun), 50 de cutii de lapte praf, baxuri de scutece, clor și detergent de rufe, toate în valoare de aproape 1.000 de euro.

Toate acestea au fost posibile datorită vouă și donațiilor pentru Fondul de Urgență Rădăuți. Vom continua să direcționăm resursele fondului de urgență către instituțiile sistemului medical și către cauzele sociale din comunitatea noastră, pe perioada pandemiei.

Îi mulțumim și domnului Sorin Robu care a făcut o donație consistentă de baxuri cu scutece pentru copiii din familiile rămase în aceste zile fără venituri.

11 aprilie – Donații de măști și mănuști de unică folosință pentru parohiile din Rădăuți

⛪ În ultimele zile, voluntarii noştri au ajuns cu mici donaţii de măşti şi mănuşi către reprezentanții bisericilor din zonă și a personalului administrativ.

Bisericile au sprijinit măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea infecției cu coronavirus și au realizat donații consistente pentru Spitalul Județean Suceava (Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a donat două echipamente pentru testare COVID-19, în valoare de 100.000 euro către Spitalul Județean Suceava).

Din stocul de urgență, am considerat firesc să le venim și noi în întâmpinare parohiilor din Rădăuți cu câteva măști și câte o cutie de mănuși de protecție.

5 aprilie – Donație de 5 imprimante multifuncționale pentru Spitalul Rădăuți, pentru limitarea deplasărilor între secții

Ieri au fost anunțate și primele cazuri COVID la spitalul Rădăuți, iar în aceste zile prevenția poate salva vieți, tocmai de aceea orice interacțiune inutilă trebuie să fie redusă la maxim, chiar și în cadrul spitalului Rădăuți.

În urma discuțiilor cu managerul spitalului Rădăuți, am achiziționat din Fondul de urgență creat de asociația noastră 5 imprimante multifuncționale XEROX, wireless, în valoare totală de 3.850 de lei și cartușe de rezervă care vor ajunge în curând. Și acest lucru este posibil datorită donațiilor voastre.

Pe lângă acestea, spitalul Rădăuți a mai achiziționat încă două de la ACCEPT Software din Rădăuți. În acest fel, personalul medical nu va mai trebui să se deplaseze dintr-o zonă în alta pentru a printa o foaie de hârtie. Aceste lucruri care par mărunte, poate, chiar pot face o diferență în aceste zile.

Îi mulțumim din suflet domnului Adrian Popescu, recent întors din Marea Britanie, pentru contribuția personală de 3.100 de lei și o altă contribuție de încă 550 de lei a unor prieteni plecați în străinătate. Românii din diaspora nu uită unde le sunt rădăcinile!

Mulțumim pentru implicare și documentarea tehnică, Bogdan Horodinca, Mihai PapucAlexandru Raducu IonesiPaul Balan și Dana Haiura. Multifuncționalele au ajuns vineri al spital și au fost predate domnului Bogdan, specialistul IT al spitalului.

Din totalul colectat de 106.331 lei, cheltuielile de până acum au fost de 37.665,24 lei, iar săptămâna viitoare vom da noi comenzi de materiale sanitare din sumele rămase.

3 aprilie – Donații pentru medicii de familie din zona Rădăuți

Pentru ca spitalele să poată funcționa bine, medicii de familie au un rol deosebit de important. În aceste zile, ei îi protejează, indirect, și pe colegii lor din spital, cu zeci de consultații telefonice, sfaturi prețioase și indicații pentru pacienții lor.

Voluntarii noștri (Adrian PopescuAlex Gh și Dana Haiura, respectiv Matei Claudiu Balean și Donisan Dorin) au pregătit materiale sanitare și au vizitat astăzi cei 11 medici de familie din Rădăuți oferindu-le măști pentru următoarele zile și câte o cutie de mănuși. Le mulțumim pentru grija și dedicarea lor din această perioadă și le suntem alături!

2 aprilie – 6000 de măști au ajuns la Spital, SMURD și Ambulanța Rădăuți

6000 de măști și câteva sute de litri de biocid, în valoare de peste 15.000 de lei au ajuns la Spitalul Rădăuți 🏥, Serviciul de Ambulanță Rădăuți 🚑 și SMURD Rădăuți🚒.

1 aprilie – pregătirea primelor donații din Fondul de urgență

E aproape ora 23:00, dar ne-am obișnuit cu ore târzii și somn mai puțin în această perioadă.

Pregătim livrarea primelor comenzi de materiale sanitare, cumpărate din Fondul de Urgență pentru Rădăuți – câteva mii de măști cu 3 straturi de material (3 pliuri) și dezinfectant concentrat, din care pot fi făcuți 3.700 de litri de dezinfectant.

Toate sunt pentru oamenii care în aceste zile sunt în linia întâi, la Rădăuți, în județul Suceava.

În ultimele zile, colegii noștri Dana HaiuraAlina Axane, Dana Cernăucean, Lucian Adrian Grijincu și Luca Ciubotaru au căutat furnizori și au promovat Fondul de urgență pentru Rădăuți.

În seara asta pregătim pachetele de măști pe fiecare secție a Spitalului Rădăuți, pentru mâine dimineață. Dacă donațiile vor continua, vom putea să aprovizionăm în continuare personalul medical din #LiniaÎntâi atunci când e nevoie.

Mulțumim tuturor celor care au pus deja umărul. Orice contribuție contează: https://www.radautiulcivic.ro/sustine/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *