Sprijin pentru peste 250 de persoane din 75 familii vulnerabile în contextul pandemiei COVID-19

Asociația Rădăuțiul Civic a distribuit pachete în valoare de 11806 lei pentru familiile vulnerabile din Municipiul Rădăuți și localități apropiate, prin programul Start ONG, prin Kaufland România și asociația care implementează programul, Act for Tomorrow.

Voluntarii noștri harnici au distribuit 75 pachete în localitățile: Rădăuți, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Solca, Volovăț, Voitinel, Bilca și Măneuți.75 pachete cu produse de strictă necesitate. Pachetele cu alimente și produse de bază au fost gândite pentru un număr mediu de 3 membri/familie. 

Fiecare pachet, în valoare de 180 de lei, conține alimente de bază precum lapte, carne, cartofi, ceapă, faină de grâu, mălai, orez, ulei, zahăr, dulciuri și produse de igienă precum măști, detergenți de vase și de rufe, săpun, pastă de dinți și role de hârtie.

Pe lângă produsele ajunse la aceste familii vulnerabile, ce nu se vede în fotografii și nu vom putea transmite în cuvinte sunt emoțiile acestor oameni, bucuria că nu au fost uitați.

Asigurarea produselor de bază pentru următoarea perioadă va permite familiilor care se bazau pe venituri din activități ziliere sau sezoniere să depășească această criză fără a pune în pericol sănătatea membrilor familiei.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *